vrijdag 11 november 2011

Laminaat leggen

Laminaat is een harde vloerbedekking die makkelijk zelf te leggen is. Goed verkrijgbaar in oa. bouwmarkten als Praxis, Gamma en Karwei. Maar ook zaken als Leenbakker, Kwantum en Ikea hebben goed en voordelig laminaat in de diktes 6, 7 en 8mm. 6mm is eigenlijk te dun en vooral verkocht om de vaak extreem lage prijs. 7mm is het meest gangbaar, vaak al vanaf € 7,50 p/m2 in een oneindige variatie dessins. Voor de zelfleggers wordt het 8mm laminaat vaak wat te duur, maar ook daar zie je de prijzen snel zakken. Tegenwoordig wordt er alleen nog kliklaminaat verkocht welke niet meer verlijmd hoeft te worden.

Ondervloer
Laminaat moet volledig vlak liggen op een dampdichte ondervloer. Op vlak beton wordt folie gebruikt, zoals Aluplus en Isogold speciaal voor appartement ivm. de geluidsreductie. Op hout en onregelmatige vloeren gebruik je groene zachtboard platen met een dampdichte folie er onder. Verder heb je ook nog een legsetje nodig.

Aandachtspunten
Let op, om teleurstellingen te voorkomen moet je er aan denken het laminaat 48 uur liggend te laten acclimatiseren en bij het leggen een voeg aanhouden van 8mm. Heb je vragen? reageer hieronder even. Veel succes.

1 opmerking: